فهرست موضوعات:

فولاد ضد زنگ 304

فولاد ضد زنگ 316

کدام گرید باید استفاده شود گرید 304 یا گرید 316؟

تفاوت استیل گرید 304 و 316

هنگام انتخاب یک فولاد ضد زنگ که باید محیط های خوردگی را تحمل کند، معمولا از فولادهای ضد زنگ آستنیتی استفاده می شود. با داشتن خواص مکانیکی عالی، مقادیر بالای نیکل و کروم در فولاد ضدزنگ آستنیتی نیز مقاومت در برابر خوردگی را به ارمغان می آورد. علاوه بر این، بسیاری از فولادهای ضد زنگ آستنیتی قابل جوش و قابل انعطاف هستند. دو نوع فولاد ضد زنگ آستنیتی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند، گریدهای 304 و 316 هستند. برای کمک به شما در تعیین گرید مناسب برای پروژه هایتان، فولاد ایرانیان تفاوت های استیل 304 و 316 فولاد ضد زنگ را مورد بررسی قرار می دهد.

 

فولاد ضد زنگ 304

فولاد ضد زنگ گرید 304 به عنوان معمول ترین فولاد ضد زنگ آستنیتی مورد استفاده قرار می گیرد. این فولاد ضد زنگ حاوی محتوای نیکل بالا است که معمولا بین 8 تا 10.5 درصد وزنی و مقدار بالای کروم در حدود 18 تا 20 درصد وزنی است. دیگر عناصر آلیاژی شامل منگنز، سیلیکون و کربن هستند. بقیه ترکیب شیمیایی عمدتا آهن است.

 

فولاد ضدزنگ 304 می تواند در برابر خوردگی اکسید کننده ترین اسیدها مقاومت کند. این پایداری باعث می شود که 304 به راحتی پاکسازی شود و به همین دلیل برای استفاده در آشپزخانه و غذا مناسب است. استفاده از این فولاد همچنین در ساختمان ها، دکوراسیون و مبلمان رایج است.

 

فولاد ضد زنگ 304 دارای یک ضعف است: در برابر محلول های کلرید و یا محیط های شور مانند ساحل، حساس است. یون های کلرید می توانند به صورت موضعی ناحیه های خوردگی  به نام "خوردگی حفره ای" ایجاد کنند، که می تواند در زیر لایه های محافظ کروم گسترش یابد تا سازه های داخلی را به خطر بیاندازد. محلول هایی با غلظت 25 ppm از کلرید سدیم می توانند اثر خورنده ای داشته باشند.

 

از مشخصات استیل 304 می توان به مقاومت آن اشاره کرد. به دلیل مقدار بالای کروم و نیکل در فولاد ضد زنگ 304، مقاومت  در برابر خوردگی فوق العاده ای دارد. کاربردهای رایج از فولاد ضد زنگ 304 عبارتند از:

1-لوازم خانگی مانند یخچال و فریزر و ماشین ظرفشویی

2- تجهیزات پردازش مواد غذایی تجاری

3-اتصال دهنده ها

4-لوله کشی

5-مبدل های حرارتی

6-سازه ها در محیط هایی که فولاد کربنی استاندارد خورده می شوند.

 

فولاد ضد زنگ 316

مشابه فولاد ضدزنگ 304، فولاد ضد زنگ گرید 316  دارای مقادیر زیاد کروم و نیکل است. فولاد ضد زنگ 316 همچنین حاوی سیلیکون، منگنز، کربن و همراه ترکیب عمده ی آن، آهن است. یک تفاوت عمده بین فولاد ضد زنگ 304 و 316، ترکیب شیمیایی است که فولاد ضد زنگ 316 حاوی مقادیر قابل توجه مولیبدن است. محتوای مولیبدن بالاتر باعث می شود که گرید 316 دارای مقاومت بیشتری در برابر خوردگی باشد.

 

گرید 316 دومین شکل رایج فولاد ضد زنگ است. این نوع فولاد تقریبا خواص فیزیکی و مکانیکی مشابه فولاد ضد زنگ 304 دارد و حاوی یک ماده آرایشی مشابه است. تفاوت اصلی گرید 304 با مشخصات استیل 316 این است که فولاد ضد زنگ 316 حاوی 2 تا 3 درصد مولیبدن است. علاوه بر این مقاومت به خوردگی، به ویژه در برابر کلرید و سایر حلال های صنعتی در این نوع گرید بیشتر است.

 

فولاد ضد زنگ 316 اغلب در انتخاب یک فولاد ضد زنگ آستنیتی برای عملیات دریایی یکی از مناسب ترین گزینه ها است. دیگر کاربردهای رایج فولاد ضد زنگ 316 عبارتند از:

1-تجهیزات ذخیره سازی و فرایندهای شیمیایی

2-تجهیزات پالایشگاهی

3-تجهیزات پزشکی (به علت ویژگی های غیر واکنشی، فولاد ضد زنگ 316 در ساخت وسایل پزشکی جراحی استفاده می شود)

4-محیط های دریایی، به خصوص آنهایی که دارای کلرید هستند

 

کدام گرید باید استفاده شود گرید 304 یا گرید 316؟

در اینجا چند موقعیتی وجود دارد که فولاد ضد زنگ 304 ممکن است انتخاب مناسبی باشد:

1-استفاده در برنامه هایی که نیاز به شکل پذیری عالی دارند. محتوای مولیبدن بالاتر در گرید 316 می تواند اثرات نامطلوب بر شکل پذیری داشته باشد.

2-برنامه هایی که مسایل اقتصادی در آنها مهم است. گرید 304 معمولا مقرون به صرفه تر از گرید 316 است.

در اینجا برخی از شرایطی که فولاد ضد زنگ 316 ممکن است انتخاب مناسبی باشد مطرح شده است:

1-محیط شامل مقدار زیادی عناصر خورنده است.

2-موادی که زیر آب قرار یا به طور مداوم در معرض آب قرار می گیرند.

3-در برنامه هایی که استحکام و سختی بیشتری مورد نیاز است.

 

تهیه شده توسط تیم تولید محتوای فولاد ایرانیان

برو به اول متن
دیدگاه کاربران
(۰دیدگاه)ارسال دیدگاه
    دیدگاه شما چیست؟ برای ما بنویسید
    آیا این موضوع را به دیگران پیشنهاد می دهید؟