فهرست موضوعات:

ورق گالوانیزه ذوزنقه ای چیست ؟

روش تولید

ابعاد و وزن

ویژگی های مطلوب این محصول کدام اند؟

کاربرد ورق‌ گالوانیزه ذوزنقه‌ ای

الزامات حمل و نقل و ذخیره سازی

الزامات نگهداری و تمیز کردن

 ورق‌ گالوانیزه ذوزنقه‌ ای ، کاربرد و ویژگی ها

ورق گالوانیزه ذورنقه ای به دلیل طراحی خاص آن که از یک سری موج های مربعی در عرض خود بهره می برد، در کاربردهایی نظیر انواع سقف های مسکونی، تجاری و ورزشی، حصارکشی اطراف سازه ها، ساخت سوله برای محصولات و پارکینگ مورد استفاده قرار می گیرد. برخورداری از ویژگی های مطلوبی مانند مقاومت به خوردگی عالی، عایق خوب، استحکام کافی و ظاهری زیبا سبب شده تا این ورق یکی از ورق های محبوب به منظور کاربردهای یاد شده باشد.

   

ورق گالوانیزه ذوزنقه ای چیست ؟

ورق‌ های گالوانیزه ذوزنقه ‌ای گونه ای از ورق های پوشش داده شده با عنصر روی یا همان ورق های گالوانیزه بوده که با توجه به فرآیند فرم دهی، موج هایی مربعی در عرض این ورق ها ایجاد می شود. ورق های گالوانیزه به دلیل پوششی که دارند، مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی و زنگ زدگی از خود ارائه می دهند.

 

در ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای، علاوه بر لایه پوششی از جنس روی، یک لایه رزین ultra-weather نیز در سطح ورق وجود داشته و این ورق های ذوزنقه ای را در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید و همچنین کاهش ضریب هدایت حرارتی مقاوم می سازد. این لایه های تشکیل شده بر روی ورق گالوانیزه ذوزنقه از موادی تشکیل شده اند که از استحکام و عایق بندی عالی برخوردار هستند. جهت بررسی قیمت ورق گالوانیزه به لینک قرار داده شده مراجعه کنید.

   

روش تولید

فولاد به کار رفته در ساخت ورق‌های ذوزنقه‌ای از نوع DX51D + Z مطابق با استاندارد ΕΝ 10346 است. در ابتدا ورق های فولادی به یکی از حالت های زیر دارای پوشش روی می شوند تا به صورت گالوانیزه در آیند:

 
  • گالوانیزه گرم، از Ζ100 (حداقل 100 گرم در متر مربع) تا Ζ270 (حداقل 270 گرم در متر مربع)
  • آلوزینک، آلیاژ آلومینیوم روی، Al-Z100 تا Al-Z270
  • رنگ آمیزی با پرایمر 5 میکرون و رنگ با ضخامت 20 میکرون روی ورق فلزی گالوانیزه گرم Z100
 

سپس، ورق های پوشش داده شده توسط دستگاه فرمینگ فرم داده می شوند؛ به گونه ای که در عرض این ورق های گالوانیزه یک سری موج های مربعی ایجاد می شود. معمولا در هر متر از این نوع ورق، 6 موج ایجاد می شود. نکته قابل اهمیت در این مرحله، برخورداری پوشش این ورق ها از انعطاف پذیری مناسب است، چراکه ورق گالوانیزه ذوزنقه ای در حین تولید در معرض تغییر شکل زیادی قرار می گیرد. برای تولید ورق گالوانیزه زمانی در حدود 2 تا 48 ساعت صرف می شود.

   

ابعاد و وزن

فرمینگ ورق گالوانیزه به صورت ذوزنقه ای دارای محدودیت ابعاد نبوده و این امکان را به دست می دهد که ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای در طول های دلخواه و عرض های تا 100 و 125 سانتی متر تولید شوند. ضمن اینکه ضخامت این نوع ورق با توجه به درخواست مشتری می تواند بین 3/0 میلی متر تا 2 میلی متر باشد. وزن ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای مشابه با وزن ورق گالوانیزه بوده و تنها تفاوت آنها در این مورد است که ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای می توانند در هر طول دلخواهی تولید شوند. رابطه وزن ورق گالوانیزه ذوزنقه ای به شرح زیر می باشد:

 

چگالی ورق (گرم بر سانتی متر مکعب) × ضخامت ورق (mm) × عرض ورق (mm) × طول ورق (mm) = وزن (Kg)

 

لازم به ذکر است که ورق های گالوانیزه دارای پوشش روی به چگالی 14/7 گرم بر سانتی متر مکعب بوده اما این پوشش به دلیل ضخامت بسیار کم آن نسبت به ضخامت ورق، قابل صرف نظر کردن است و می توان تنها چگالی ورق فولادی یعنی 68/7 گرم بر سانتی متر مکعب را در محاسبه وزن ورق گالوانیزه ذوزنقه ای به کار برد.

   

ویژگی های مطلوب این محصول کدام اند؟

ویژگی ها و خواص مطلوب ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای متاثر از دو فاکتور مهم است که یکی از آنها پوشش از جنس روی و دیگری برخورداری از موج های ذوزنقه ای در آن می باشد.همه چیز درباره جوشکاری ورق گالوانیزه به همراه مشکلات و انواع روش های جوشکاری برای این ورق ها را در مقاله پیوست شده جمع آوری کرده ایم. در زیر مهمترین ویژگی های ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای آورده شده است:

 

صافی سطح مناسب

این ورق ‌ها دارای کیفیت یکنواخت بوده و از روکش یکنواخت رنگی پوشیده شده اند.

 

مقاومت در برابر خوردگی

به طور کلی، ورق های گالوانیزه به دلیل برخورداری از پوشش گالوانیزه از جنس روی، دارای خاصیت ضد خوردگی عالی هستند.

 

عایق بندی حرارتی خوب

پوشش رنگی روی این ورق ‌ها دارای خاصیت عایق بندی قوی است و بنابراین ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای از مقاومت عالی در برابر گرما برخوردار هستند.

 

مقاومت در برابر آب

به دلیل خاصیت ضد آب بودن این ورق ‌ها که ناشی از پوشش ultra-weather است، آب نمی‌تواند روی آنها باقی بماند.

 

مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی

این ورق‌ ها می ‌توانند بدون آسیب‌ دیدگی شرایط شدید آب و هوایی را تحمل کنند.

 

مقاومت بالا

استحکام کششی بالای ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای باعث می‌شود تا بتوانند بارهای سنگین را تحمل کنند.

 

ظاهر زیبا

در دسترس بودن آنها در طیف گسترده ‌ای از رنگ ‌ها باعث شده از نظر ظاهری جذاب باشند.

 

اقتصادی

هزینه‌های اضافی مانند هزینه‌ های نصب و راه اندازی و نگهداری برای این نوع ورق ها حداقل است که به موجب آن از نظر اقتصادی بسیار به صرفه هستند.

   

کاربرد ورق‌ گالوانیزه ذوزنقه‌ ای

با توجه به وزن پایین ، دوام و طول عمر بالا ، مقاومت در برابر خوردگی و ضد آب بودن و داشتن قابلیت مونتاژ ساده و راحت در بسیاری از مصارف مورد استفاده قرار می گیرند. شاید بتوان گفت اصلی ترین کاربرد ورق گالوانیزه ذوزنقه ای، استفاده در بام و سقف سازه ها می باشد.

 

بام‌ ها 365 روز در سال در معرض باد و هوا هستند. همچنین، باید برای مقاومت در برابر طیف گسترده‌ ای از خواسته‌ ها طراحی شوند. پس از چند سال استفاده، نوسازی بام ‌ها ضروری می ‌شود. ورق ‌های ذوزنقه‌ای مزایای بسیاری از جمله مقاومت در برابر آب و هوا، مونتاژ ساده و عمر طولانی دارند که باعث می‌شود گزینه مناسبی برای استفاده در بام خانه‌ ها باشد.

 

سقف ‌هایی که با ورق ذوزنقه ‌ای ساخته شده اند، این قابلیت را دارند که تا 53 دسی بل شدت صوت را کاهش دهند. از دیوارهای دارای ورق‌ های ذوزنقه دو پوسته برای تحقق الزامات پیشگیری از آتش سوزی استفاده می ‌شود. سایر کاربردهای ورق گالوانیزه ذوزنقه ای به شرح زیر می باشند:

 
  • انواع سقف ها و پوشش های سقف شامل سقف‌ های معماری، بام خانگی، سالن اجتماعت، سالن‌ های بدنسازی، سالن‌ های نمایشگاه، ساختمان‌ های تجاری و ساختمان های صنعتی
  • دیوارهای جانبی ساختمان ها و سطوح خارجی خانه‌ های کوچک متحرک
  • سوله های محصولات، پناهگاه‌ های سایه‌ ای، پارکینگ
  • تعریف مرز در زمین‌ ها، تفکیک مناطقی برای بازسازی مغازه‌ ها و مناطق ساختمانی
  • محفظه پایین سقف متحمل بار در یک سقف عایق حرارتی
  • پوسته سقف متحمل بار بدون عایق حرارتی
  • پوسته بیرونی در برابر آب و هوا در ساخت و سازهه ای دو پوسته‌ ای
  کاربرد ورق گالوانیزه ذوزنقه ای  

الزامات حمل و نقل و ذخیره سازی

حمل و نقل ورق‌ های ذوزنقه ‌ای باید با وسیله نقلیه ویژه‌ای انجام شود که دارای سکوی بارگزاری باز باشد. این امر امکان بارگیری و تخلیه آسان را فراهم می آورد. ضمن اینکه این سکوی بارگذاری باید دارای طول مناسب جهت حمل ورق ‌های سفارش داده شده باشد. ورق‌ ها نباید فراتر از طول سکو قرار گیرند چون که باعث آسیب و در نتیجه از بین رفتن ضمانت می‌شوند. ورق ‌های فولادی باید در برابر پوسته پوسته شدن و خیس شدن محافظت شوند.

 

تخلیه این ورق ها نیز باید توسط تعداد مناسب افراد انجام شود، یعنی در مورد ورق‌های بلند (حدود 6 متر) ورق‌ها باید توسط 6 نفر تخلیه ‌شوند، که در هر طرف سه نفر قرار می ‌گیرند. تغییر شکل ورق فولادی ذوزنقه ‌ای در هنگام بارگیری و جابجایی می ‌تواند منجر به ایجاد مشکل در نصب مناسب شود. البته بهترین راه تخلیه از بسته بندی ‌های اصلی سازنده، با استفاده از تجهیزات تخلیه مکانیکی است. در هنگام تخلیه در زمستان و هنگام ذخیره سازی در انبارهای گرم، باید احتیاط ویژه ‌ای شود.

حمل و نقل ورق گالوانیزه ذوزنقه ای    

الزامات نگهداری و تمیز کردن

به منظور افزایش دوام سقف ‌ها و نماها، توصیه می ‌شود ورق ‌های ذوزنقه ‌ای مرتب بررسی و محافظت شوند. بهتر است حداقل یک بار در سال (بهترین آن در بهار است) برای شناسایی زود هنگام خسارت‌ های احتمالی سقف و بام این بازرسی انجام شود. سقف ها و نماها متشکل از ورق ‌های ذوزنقه‌ای حداقل یک بار در سال نیاز به تمیز کردن دارند. نشست خاک بر روی ورق فولادی ممکن است باعث تغییر رنگ ناهمواری ‌های آن (به دلیل ضربه ناهموار پرتوهای UV) شود و این امر باعث محافظت کمتر در برابر خوردگی می‌ شود.

  نگه داری و تمیز کردن ورق گالوانیزه ذوزنقه ای  

بخش ‌های کثیف و لکه دار را می ‌توان با برس نرم و آب با دمای حداکثر 60 درجه تمیز کرد. در صورت لزوم استفاده از مواد شوینده سبک با میزان pH برابر 6 یا 7 و حداکثر مقدار محلول به میزان 10% مجاز است. همچنین می‌توان از آب فشرده شده (حداکثر 100 بار فشار) برای تمیز کردن آنها استفاده کرد. استفاده از پودرهای تمیز کننده، حلال نیترو، نوشابه‌ های کلردار، مواد معطر، مواد دارای آمون کلراید یا سدیم مجاز نیست.

 

ترمیم صدمه در ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای در سطوح کوچک با روغن جلا انجام می‌ شود. با این حال رنگ کردن سطوح بزرگ باید با رنگ های صنعتی خاص برای نوسازی پوشش ها انجام شود. رنگ کردن باید فقط به نقاط آسیب دیده ویژه (خراش ‌ها، مراکز خوردگی و غیره) محدود شود. آماده سازی سطح برای رنگ آمیزی باید با قوانین عمومی پذیرفته شده انجام شود. لازم است ابتدا همه علائم خوردگی از بین بروند. بهترین راه، استفاده از برس مخصوص یا کاغذ سنباده ریز است. سپس سطح آن باید از هر گونه گرد و غبار و مواد روغنی تمیز شود.

 

برای پاک کردن مواد روغنی از نفتا یا آب به علاوه سورفاکتانت می ‌توان استفاده کرد. قسمت‌ های ترمیم شده به دلیل تأثیر طبیعی پدیده جوی (پیری لاک جلا به دلیل تأثیر اشعه ماوراء بنفش) ممکن است در مقایسه با ورق ‌های فولادی اصلی از نظر رنگ متفاوت باشند.

برو به اول متن
دیدگاه کاربران
(۰دیدگاه)ارسال دیدگاه
    دیدگاه شما چیست؟ برای ما بنویسید
    آیا این موضوع را به دیگران پیشنهاد می دهید؟